Навальний повністю прийшов до тями після отруєння - Der Spiegel

Навальний повністю прийшов до тями після отруєння - Der Spiegel

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний повністю прийшов до тями, може говорити, тому кримінальна поліція Берліна, яка відповідає за його безпеку в клініці Шаріте, посилила заходи безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Der Spiegel.

"Поліція Берліна хоче запобігти подальшим замахам. Якщо стан Навального продовжуватиме покращуватися, можна очікувати, що він прийматиме більше відвідувачів...", - йдеться у повідомленні.

ЗМІ стверджує, що політик уже може говорити і згадати деталі того, що відбувалося до втрати ним свідомості в літаку.

Офіційного підтвердження Шаріте поки немає. У понеділок лікарі повідомили, що стан їхнього пацієнта покращився, його почали виводити зі штучної коми.

За даними, представленими федеральному уряду, Навальний був отруєний до того, як знепритомнів на борту літака 20 серпня. Німецькі органи безпеки припускають, що це була спланована операція російської спецслужби проти одного із найвідоміших опозиційних політиків Росії, який вважається ворогом президента Путіна, пише видання.

Читайте також: Отруєння Навального: Франція скасувала переговори з російськими міністрами

Згідно з аналізами спеціальної лабораторії Бундесверу, для нападу був використаний варіант російського нервово-паралітичного агента "Новічок", який є навіть більш токсичним, ніж речовина, якою у 2018 році ГРУ отруїло російського ексагента Сергія Скрипаля та його дочку. Речовина, застосована проти Навального, як повідомляли представники різних владних структур на конфіденційних переговорах цього тижня, могла бути вироблена лише в спеціальній військовій лабораторії в Росії. Саме цим пояснюється різка реакція канцлера Ангели Меркель.

Російська сторона тим часом все заперечує і напередодні викликала посла ФРН у Москві, звинувативши Берлін у "блефі" та зажадавши результатів аналізів. Німецькі фахівці заявили, що передали всі дані в Організацію з заборони хімічної зброї, а Росія як її член може ознайомитися з ними там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-