Рада НАТО збереться на засідання через отруєння Навального

Рада НАТО збереться на засідання через отруєння Навального

Укрінформ
Сьогодні в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі пройде засідання Північноатлантичної ради на рівні послів, на порядку денному якого буде обговорення ситуації з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив прессекретар НАТО Оана Лунгеску в Twitter, інформує Укрінформ.

Після зустрічі послів Генеральний секретар НАТО звернеться до преси приблизно о 12.30. За словами Лунгеску, захід транслюватиметься в прямому ефірі на сайті НАТО.

Читайте також: У США приголомшені заявою Росії про отруєння Навального західними спецслужбами

Крім того, за даними The New York Times, у середу уряд Німеччини вже поінформував своїх союзників в Європейському Союзі та НАТО про свої висновки щодо отруєння Навального і планує надати інформацію Організації із заборони хімічної зброї, всесвітньому наглядовому органу за хімічною зброєю. Протягом усього дня в середу уряди західних країн виступили із засудженням Росії, а Сполучені Штати заявили про можливість введення фінансових санкцій щодо причетних до інциденту з отруєнням російського опозиціонера.

Читайте також: Брюссель: в інтересах Росії ретельно розслідувати отруєння Навального

Раніше спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічний тест з використанням зразків від Олексія Навального і прийшла до висновку, що російський політик був отруєний речовиною нервово-паралітичної дії з групи "Новічок".

Як повідомляв Укрінформ, російському опозиціонеру Олексію Навальному 20 серпня стало зле в літаку, яким він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, Навального госпіталізували. 22 серпня спецлітаком він був доправлений у Берлін. Нині Навальний у комі, його стан оцінюється як стабільно тяжкий.

2 вересня уряд Німеччини заявив, що тести, проведені на зразках, взятих у Навального, засвідчили наявність нервово-паралітичної речовини групи "Новічок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-