Маас заявляє про “темні хмари” над відносинами ЄС і Росії

Маас заявляє про “темні хмари” над відносинами ЄС і Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що Європа має підтримувати конструктивний діалог з Росією, але зберігати санкції проти Москви.

Як передає Укрінформ з посиланням на dpa, про це він сказав у Парижі під час виступу перед послами Франції в європейських країнах.

«З одного боку нам потрібен конструктивний діалог із Москвою. Тому що без нього або в опозиції до Росії у Європі не стане безпечніше. Це є європейською реальною політикою, такою, якою ми її знаємо», - зазначив Маас.

Водночас він заявив, що над відносинами між Євросоюзом і Росією нині ”темні хмари”, і санкції проти РФ повинні зберігатися, допоки Кремль не змінить свою поведінку.

Читайте також: ЄС готовий піти на санкції проти Туреччини "за відсутності прогресу з її боку" - Боррель

Німецький міністр також закликав Москву провести повне розслідування отруєння російського позиційного політика Олексія Навального, який наразі перебуває на лікуванні в Берліні.

Як повідомляв Укрінформ, консиліум лікарів клініки «Шаріте» 24 серпня заявив, що клінічні дані свідчать про те, що Олексій Навальний був отруєний речовиною з групи активних речовин, які називають інгібіторами холінестерази. Зараз проводяться розширені дослідження.

Читайте також: Родичі політв’язнів Кремля звернулися до Мааса по допомогу

Навальному 20 серпня стало зле в літаку, яким він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, політика госпіталізували.

22 серпня спецлітаком його доставили в Берлін. Навальний перебуває в комі, його стан оцінюється як стабільно тяжкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-