Санкції ЄС проти влади Білорусі мають бути серйозними — прем'єр Польщі

Санкції ЄС проти влади Білорусі мають бути серйозними — прем'єр Польщі

Укрінформ
Європейські санкції проти білоруської влади, відповідальної за силові дії проти мирних маніфестантів після президентських виборів 9 серпня, мають бути серйозними.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у Варшаві заявив глава польського уряду Матеуш Моравецьий.

“Якщо йдеться про санкції, то ми говоримо про це в європейському форматі й хочемо, щоб Олександр Лукашенко сприйняв їх серйозно. Тому заборона для в’їзду до ЄС для 20-30-ти осіб — це однозначно замало”, - заявив Моравецький.

Він додав, що говоритиме про санкції у телефонній розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Читайте також: У Білорусі почалася друга хвиля затримань протестувальників - правозахисник

Глава польського уряду зазначив, що він перебуває у постійному контакті з країнами Вишеградської групи, а також Литви, яка відіграє “дуже позитивну роль” у питанні щодо Білорусі.

У середу Моравецький провів зустріч на тему Білорусі з представниками фракцій польського парламенту. За результатами зустрічі глава уряду зазначив, що, попри політичні розбіжності, щодо Білорусі вдалося досягнути консенсусу.

За його словами, у найближчі кілька днів Варшава представить свій план дій.

Глава польського уряду також зазначив, що вже кількадесят постраждалих під час протестів білорусів, які не мали віз, отримали допомогу в Польщі. Моравецький дав розпорядження главі МОЗ Польщі організувати прийняття на лікування до лікарень країни постраждалих громадян Білорусі.

Читайте також: У мережі з’явилось відео знущань білоруських силовиків над затриманими

Як повідомлялося, в Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, які пройшли 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-