У МЗС Білорусі хочуть від України підтримки, а не «заїжджених порад»

У МЗС Білорусі хочуть від України підтримки, а не «заїжджених порад»

Укрінформ
У МЗС Білорусі вважають, що країна потребує підтримки і розуміння, а не «заїжджених порад».

 Як передає Укрінформ, про це заявив офіційний представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз, повідомляє TUT.by.

"Знаєте, Україна - братська для нас країна, і український народ - братський для білорусів. Тому, звичайно, в цю відверто непросту для нашої країни мить хотілося б відчути якусь підтримку або хоча б розуміння, а не слухати вже заїжджені з усіх боків поради. Зараз точно ми потребуємо не їх"- заявив Глаз.

За його словами, в українського керівництва "багато питань важливіших, якими потрібно щоденно займатися всередині своєї країни, ніж роздавати поради сусідам".

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Euronews заявив, що президенту Білорусі Олександру Лукашенку слід провести в країні нові вибори, щоб заспокоїти народ і розвіяти сумніви в результатах.

Читайте також: Міністр оборони Білорусі погрожує учасникам акцій військовою силою

Як повідомлялося, у неділю, 23 серпня, в Мінську почалася масова акція "Марш нової Білорусі". Очікується, що на акції виступлять лідери Координаційної ради опозиції.

У Білорусі два тижні тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: У Мінську влада закрила низку станцій метро

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-