Лукашенко привів у бойову готовність армію на західному кордоні

Лукашенко привів у бойову готовність армію на західному кордоні

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко стурбований ситуацією, яка складається вздовж західних кордонів країни, і заявив про «скоординовані дії проти Білорусі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на виступ Лукашенка у вівторок на нараді з членами Ради безпеки Білорусі.

«Не тільки всередині нашої країни, а й за її межами. Особливо на наших кордонах. Ви пам'ятаєте, в центрі стратегічного управління ми вже торкалися цього питання, я про це говорив. Деякі серед наших громадян розцінили це як нагнітання обстановки. Мовляв, нічого подібного на західних кордонах нашої країни немає. Але думаю, що (вчорашній вечір, особливо ніч) ви переконалися в тому, що тут не нагнітання обстановки, а була точна і правильна реакція. Треба було раніше нам це враховувати і мати на увазі», - заявив Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко – опозиції: Це спроба захоплення влади з усіма наслідками

Також він звернув увагу на позицію західних країн з приводу ситуації в Білорусі: «З'явилися заяви представників західних держав, в тому числі і керівників деяких держав, які взагалі не знають, де Білорусь знаходиться, і не знають, що тут відбувається. Але тим не менше роблять ці заяви. Притому ці заяви свідчать про те, що, коли ми в Міноборони обговорювали це питання, Президент мав рацію. І слава богу, що ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах нашого кордону, привели їх у повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано, і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх зобов'язань».

Читайте також: НАТО не становить загрози для Білорусі – Столтенберг

Лукашенко зазначив, що, як кажуть військові, зовнішня компонента змушує «враховувати обстановку і діяти відповідним чином».

Білоруський лідер, крім цього, підкреслив, що йому «дуже шкода», що довелося використовувати підрозділи сил спеціальних операцій «для наведення порядку всередині країни».

«Тобто сьогодні не тільки всередині, а й зовні у нас з'являються проблеми. І те, що це абсолютно скоординовані дії, ми вже бачимо в відкриту. Але це ще навіть не пік. Події будуть розвиватися відповідним чином, але ми розуміємо, в якому напрямі», - додав наприкінці Лукашенко.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Відразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-