Помпео анонсував нові санкції проти Китаю: TikTok таки заборонять

Помпео анонсував нові санкції проти Китаю: TikTok таки заборонять

Укрінформ
Адміністрація президента Дональда Трампа упродовж найближчих днів оголосить про введення додаткових заходів, спрямованих на обмеження загроз національній безпеці США з боку популярних програмних додатків з Китаю.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Держдепу, про це заявив державний секретар США Майкл Помпео в інтерв'ю Fox News у неділю.

"Він (президент США – ред.) ближчими днями прийме рішення щодо широкого спектра ризиків для національної безпеки, які має програмне забезпечення пов'язане з Комуністичною партією Китаю", - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: США розширили санкції щодо металу, який Іран використовує у ядерних програмах

Він уточнив, що йдеться, в тому числі про розважальний застосунок TikTok та інші програми. Вони потенційно можуть збирати персональні дані громадян США, у тому числі особисту інформацію, місця проживання, коди для системи розпізнавання обличчя.

"Упродовж тривалого часу Сполучені Штати просто казали, добре, якщо ми розважаємося з цим, або якщо компанія може заробляти на цьому гроші, ми дозволяємо це зробити. Президент Трамп сказав досить, і ми це виправимо", - зауважив державний секретар США.

Читайте також: Microsoft передумала купувати TikTok - WSJ

Нагадаємо: адміністрація Дональда Трампа неодноразово виступала проти роботи китайських соціальних мереж на території Сполучених Штатів. Кілька днів тому американський уряд ухвалив рішення про перевірку мережі TikTok Комітетом з іноземних інвестицій США. Офіційний Пекін, зі свого боку, назвав це рішення дискримінацією стосовно китайської продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-