Єврокомісія резервує 300 мільйонів доз майбутньої вакцини проти COVID-19

Єврокомісія резервує 300 мільйонів доз майбутньої вакцини проти COVID-19

Укрінформ
Єврокомісія 31 липня завершила переговори з французькою фармацевтичною компанією Sanofi щодо придбання 300 млн доз майбутньої вакцини проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це інформує DW.

Як повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Єврокомісія завершила попередні переговори з компанією Sanofi щодо купівлі вакцини проти коронавірусу в разі її успішної розробки. Ідеться про рамковий контракт, згідно з яким Єврокомісія бере на себе частину витрат компанії на розробку вакцини, отримуючи натомість право придбати певну кількість доз вакцини упродовж визначеного періоду. Надані кошти будуть авансовим внеском за вакцини, які країни ЄС фактично купуватимуть пізніше. Згідно з поточними планами, Sanofi має намір подати заявку на допуск своєї вакцини в червні 2021 року.

Читайте також: Вакцину проти COVID-19 Україна може отримати за доступною ціною або безкоштовно - Ляшко

"Сьогоднішній крок із Sanofi є важливим першим наріжним каменем набагато ширшої європейської стратегії щодо вакцини", - заявила фон дер Ляєн. Вона додала, що Єврокомісія продовжує інтенсивні переговори з кількома іншими компаніями-розробниками.

Контракт з фірмою Sanofi дасть змогу всім державам-членам ЄС придбати вакцину. Передбачається, що як тільки будуть підтверджені безпека і ефективність вакцини, Єврокомісія створить договірну базу для закупівлі 300 млн доз від імені всіх країн ЄС.

Читайте також: Франція може першою отримати вакцину проти коронавірусу від компанії Sanofi

Як повідомлялося, 27 червня під час міжнародного онлайн-марафону для збору коштів на вакцину від коронавірусу зібрали 6,15 млрд євро. Більшість з цих коштів пообіцяла надати Єврокомісія. Великі пожертви надійшли з Німеччини, США та Канади.

4 травня на іншій великій донорській конференції Єврокомісія зібрала 10 млрд євро на розробку майбутньої вакцини та надання її бідним країнам світу.

У червні чотири країни ЄС уклали контракт на купівлю 300 млн доз майбутньої вакцини з британською компанією AstraZeneca, яка займається розробкою вакцини спільно з Оксфордським університетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-