Бундесвер намагається прояснити ситуацію зі зникненням зброї у своїх підрозділах

Бундесвер намагається прояснити ситуацію зі зникненням зброї у своїх підрозділах

Укрінформ
Щороку в німецькій армії зникають, нерідко безслідно, тисячі боєприпасів і одиниць зброї, над пошуком яких працює Міноборони разом зі слідчими.

Про це сказав у п’ятницю речник Міноборони ФРН Давід Гельмбольд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується зниклої зброї та вибухівок, наразі проводяться інтенсивні розслідування... Ми маємо розслідувати, якими є підстави: чи то недбалість, чи тут залучений кримінал... Наразі нічого не можна виключати", - сказав Гельмбольд.

Читайте також: Бундесвер відчуває дефіцит солдатів і озброєння - звіт

Як повідомили німецькі ЗМІ, за останні десять років у Бундесвері зникли близько 60 тисяч боєприпасів. З 96 тисяч патронів різних калібрів, які були спочатку втрачені, менш як 36 тисяч вдалося знайти. У більш ніж 100 випадках «зникнень» армія та поліція не знають про місцеперебування службової зброї. До того ж, не відоме місцеперебування близько 50 тисяч патронів і 62 кілограмів вибухових речовин, які були на озброєнні Командування спеціальних військ (елітні підрозділи спецсил KSK). Це випливає з конфіденційних відповідей Федерального уряду на запитання парламенту від різних політичних груп, однак ці цифри лише приблизні, точних даних немає. 

Читайте також: У Німеччині дискутують щодо повернення армійського призову

Стурбованості додає факт виявлення в лавах KSK правих екстремістів, які могли б використати зброю. У травні цього року у схованці, яку облаштував солдат KSK в землі Саксонія, було виявлено два кілограмів вибухівки, кулемети та декілька тисяч рушниць та пістолетів. 

Після цього міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер оголосила про розпуск елітних підрозділів KSK та реформу підготовки військового персоналу. 

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-