Бундесвер відчуває дефіцит солдатів і озброєння - звіт

Бундесвер відчуває дефіцит солдатів і озброєння - звіт

Укрінформ
Незважаючи на істотне поліпшення фінансування в цьому році, німецьким збройним силам не вистачає персоналу, а стан бойової техніки залишає бажати набагато кращого.

Про це заявив у вівторок на брифінгу в Берліні уповноважений Бундестагу з питань збройних сил Ханс-Петер Бартельс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі в бундесвері не зайняті 21,5 тис. офіцерських і сержантських посад, цей провал створює додаткове навантаження на решту персоналу», - констатував Бартельс.

Він повідомив, що на кінець 2018 року на активній службі перебувала 181 тисяча осіб. Згідно з планами, бундесвер, зросте до 203 тис. до 2025 року.

Хоча армія і зростає, число новоприбулих солдатів у німецьких збройних силах скоротилося до 20 тис., найнижчого рівня в їх історії. Бундесвер продовжує зростати, але набирає все менше нових співробітників і стає старшим. Це пов'язано з тим, що подовжуються терміни діючих контрактів.

Що стосується матеріального забезпечення, то запчастин до бойової техніки не вистачає, і сама вона нерідко виходить із ладу.

Зокрема, в стані бойової готовності знаходяться менше половини танків, кораблів і літаків, що стоять на озброєнні. З двох танкерів ВМС у другій половині 2018 року обидва стояли в портах через пошкодження двигунів. Велика частина підводних човнів вийшла з ладу того ж 2018 року. «Жоден з них не працює на повну силу», - повідомив Бартельс, додавши, що лише деякі корвети і фрегати були готові до дій. Також не вистачає одягу і спорядження.

Читайте також: Виробництво зброї та кібербезпека: Україна і Німеччина обговорили співпрацю

Бартельс при цьому похвалив оборонний бюджет на 2019 рік, який досягає 41,2 млд євро, що майже на 5 млрд євро перевищує торішню цифру. Якщо збільшення витрат триватиме такими темпами, то країна зможе досягти поставленої правлячою коаліцією мети - 1,5% ВВП на оборону до 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-