Австрійський проросійський політик потрапив у кокаїновий скандал

Австрійський проросійський політик потрапив у кокаїновий скандал

Укрінформ
Колишній очільник парламентської фракції правопопулістської та проросійської "Австрійської партії свободи" (FPÖ) Йоганн Гуденус, який рік тому був змушений скласти мандат у результаті так званого скандалу "Ібіцагейт", тепер потрапив у кокаїновий скандал.

Згідно з австрійськими ЗМІ, правоохоронці мають відеозаписи з можливим споживанням політиком кокаїну, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Першим інформацію з цього приводу поширило видання Kurier, яке стверджує, що у підготовленому слідчими проміжному звіті з розслідування "Ібіцігайту" міститься щонайменше два відео, як Гуденус споживає кокаїн. Ознайомившись зі 378 сторінками звіту видання повідомляє, що слідчі мають численні відео- та аудіозаписи, які проливають світло на підготовку зустрічі на Ібіці у 2017 році між тодішнім очільником FPÖ Гайнцом-Крістіаном Штрахе та "племінницею російського олігарха", яка виявилася пізніше "підсадною качкою".

Читайте також: В Австрії затримали причетних до знімання відео, яке призвело до "Ібіца-гейту"

Під час однієї з таких зустрічей в одному з готелів Відня прихованою камерою було відзнято, як Гуденус двічі нюхає щось схоже на кокаїн. Kurier також опублікував відповідні скріншоти з відео.

Сам політик не став давати газеті коментар з цього приводу, а його адвокат заявив, що "якби це і було, то це – його приватне життя", додавши, що Гуденус завжди стверджував, що не вживає кокаїн.

Також про існування у звіті по "Ібіцагейту" відеозаписів з можливим споживанням кокаїну Гуденусом повідомила й газета Österreich, яка також опублікувала відповідні скріншоти.

"Це – вчорашній сніг", - прокоментував сам політик газеті наявність відповідних записів, додавши, що справа проти нього з цього приводу була припинена.

Читайте також: Проти колишнього віцеканцлера Австрії Штрахе порушили нову справу

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня 2019 року німецькі ЗМІ опублікували відеозаписи дворічної давнини, таємно зроблені під час зустрічі на Ібіці, за декілька місяців до виборів в Австрії. На відео було зафіксовано тодішнього очільника Партії свободи (FPÖ) Гайнц-Крістіана Штрахе (після виборів став віцеканцлером) та його помічника Йоганна Гуденуса з, як вважали австрійські політики, "племінницею російського олігарха". Члени австрійської правопопулістської партії обговорювали з "росіянкою", зокрема, можливість фінансування FPÖ в обмін на різні преференції після приходу до влади.

Після публікації відео обоє фігурантів відео подали у відставку. Внаслідок політичної кризи в країні розпалася коаліція, весь федеральний уряд був відправлений у відставку, а в Австрії оголосили дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-