Швеція з 13 червня скасує обмеження на поїздки країною

Швеція з 13 червня скасує обмеження на поїздки країною

Укрінформ
Швеція скасує обмеження на поїздки всередині країни з 13 червня, що дозволить людям без симптомів подорожувати по країні цього літа.

Про це повідомляє The Local.

"Із 13 червня у Швеції скасовуються обмеження на поїздки по території країни. Нові правила означають, що люди без симптомів коронавірусу зможуть вільно подорожувати по країні за будь-якої причини, включаючи туризм, з дотриманням правил гігієни та соціального дистанціювання", - йдеться в повідомленні.

Стоит отметить, что на сегодняшний день действуют рекомендации шведского правительства против любых второстепенных поездок продолжительностью более 1-2 часов в машине.

Читайте також: Швеція відкриє кордони для сезонних працівників вже з 8 червня

«Ситуация все еще серьезная. Это не значит, что опасность миновала, это не значит, что жизнь возвращается к нормальному ритму. Каждое путешествие этим летом должно осуществляться с », - прокомментировал анонсированные ослабления шведский премьер-министр Стефан Лёвен.

Проте важливо наголосити на тому, що, на відміну від низки інших країн, шведські обмеження на поїздки ніколи не були обов'язковими, а є лише частиною набору рекомендацій громадської охорони здоров'я, наприклад, щодо соціальної дистанції та гігієни рук.

Нинішнє рішення не впливає на заборону на в'їзд до ЄС через Швецію, яка залишається чинною до 15 червня і може бути продовжена, а також на рекомендації шведського МЗС проти несуттєвих міжнародних поїздок.

Читайте також: Головний епідеміолог Швеції вважає, що країна вибрала правильну стратегію боротьби COVID-19

Як відомо, в результаті спалаху коронавірусу Швеція постраждала набагато сильніше, ніж багато її сусідів. Понад 4500 людей померли після позитивного результату тесту на вірус, було підтверджено понад 41 000 випадків.

Станом на ранок 5 червня у світі загалом підтверджено понад 6,7 мільйона випадків коронавирусу, включаючи 393 тисячі летальних случаев, а одужали від цього захворювання більш ніж 3,2 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-