Оцінювати роботу ВООЗ із протидії коронавірусу зарано - канадський міністр

Оцінювати роботу ВООЗ із протидії коронавірусу зарано - канадський міністр

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я має детально проаналізувати глобальну реакцію на пандемію коронавірусу, однак зараз це робити зарано.

Таку думку в ефірі CBС висловила міністр міжнародного розвитку Канади Каріна Гулд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Лише коли кількість випадків зараження в усьому світі почне суттєво знижуватися, ми зможемо звернути увагу на те, якою була реакція, та на її наслідки. Ми ще не дійшли до цього етапу, оскільки досі перебуваємо безпосередньо в кризі”, - сказала Гулд.

За її словами, аналіз слід розпочинати, щойно світ вийде із “гострого надзвичайного стану та кризового періоду”.

Міністр додала, що мала у травні відверту розмову із головою ВООЗ Тедросом Адханомом Гебреісусом і запевнила його в підтримці Канадою організації, вказавши на очікування проведення розслідування з метою ліпшою підготовки до майбутніх пандемій.

Водночас, коментуючи звинувачення на адресу ВООЗ у поширенні недостовірних даних щодо Китаю, Гулд висловила переконання, що Організація надавала найбільш точну й актуальну інформацію, до якої мала доступ. Проблеми ж могли полягати в тому, що у різних країнах підхід до збору даних неоднаковий.

Читайте також: Єврокомісія закликає США переглянути рішення щодо ВООЗ

Як повідомлялося, 29 травня президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати припиняють відносини із Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), яка "не змогла реалізувати нагальні й потрібні реформи".

Перед цим він заявляв, що ВООЗ не впоралася зі своїми обов’язками під час епідемії COVID-19, а також не перевіряла дані про коронавірусну інфекцію, надані Китаєм. Фінансування ВООЗ Трамп заморозив у середині квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-