Уряд Австрії виділяє громадам €1 мільярд допомоги

Уряд Австрії виділяє громадам €1 мільярд допомоги

Укрінформ
Федеральний уряд Австрії прийняв рішення виділити громадам країни фінансову допомогу в розмірі 1 млрд євро.

Про це на пресконференції у Відні заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про відродження економіки, то хочемо це зробити передусім за рахунок інвестицій у регіони. Я радий, що за останні кілька тижнів нам удалося зібрати безпрецедентний пакет: 1 мільярд євро піде від федерального уряду до громад на підтримку таких проєктів, як будівництво чи ремонт дитячих садків, шкіл, будинків для літніх людей, спортивних споруд та розширення широкосмугового інтернету", - зазначив канцлер.

Очікується, що уряд Австрії візьме на себе 50% інвестиційних проєктів, які починаються 1 червня або вже розпочалися з 1 червня 2019 року, якщо їх подальше фінансування неможливе у зв’язку з коронакризою.

При цьому щонайменше 20% коштів мають бути використані на екологічні заходи.

Читайте також: Чехія, Словаччина і Австрія взаємно відкриють кордони до середини червня

Як повідомляв Укрінформ, у березні уряд Австрії заявив про виділення пакету допомоги розміром 38 млрд євро для подолання наслідків кризи, пов’язаної з епідемією коронавірусу в країні. Гроші спрямовано на збереження робочих місць та забезпечення ліквідності підприємств, екстрену допомогу тим галузям, які особливо постраждали, відстрочку зі сплати податків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-