У Європі — понад 200 випадків дитячого синдрому, що пов'язують з COVID-19

У Європі — понад 200 випадків дитячого синдрому, що пов'язують з COVID-19

Укрінформ
У країнах Євросоюзу та Британії з початку року зафіксовано 230 випадків дитячого запального синдрому, який може бути пов'язаний з інфікуванням коронавірусом.

Про це 16 травня, повідомили в Європейському центрі з профілактики захворювань та боротьби з ними (ECDC), повідомляє DW.

За даними центру, з початку року зареєстровано близько 230 "підозрілих випадків", що супроводжувалися появою у дітей так званого "педіатричного мультисистемного запального синдрому" (ПМВС), який лікарі на даному етапі асоціюють з можливим інфікуванням COVID-19.

Від ПМВС померли дві дитини – у Великій Британії та Франції.

"На сьогодні зв'язок між SARS-CoV-2 і цим новим захворюванням з клінічними ознаками мультисистемного запалення ще не встановлений, хоча він і здається вірогідним", - відзначають експерти ECDC.

Читайте також: Пов'язаний з коронавірусом синдром уразив понад 120 дітей у США

Епідеміологічні дослідження свідчать, що діти менш схильні до дії COVID-19. Лише у 2,1 відсотка лабораторного виявлених випадків COVID-19, інформація про які була передана Європейській системі моніторингу (TESSy), йшлося про хворих у віковій групі від 0 до 14.

Фахівці ECDC домовилися з державами-членами ЄС, єврозони та Британією щодо включення інформації про ПМВС в якості можливого ускладнення у зведення, що стосуються спостереження за ситуацією з COVID-19 на рівні ЄС.

Раніше автори дослідження, які вивчали ситуацію з коронавірусом в педіатричному відділенні лікарні в італійському Бергамо констатували, що кількість дітей, госпіталізованих із симптомами ПМВС з лютого по квітень, було приблизно в 30 разів більше, ніж звичайно.

Читайте також: У Нью-Йорку виявили новий синдром у дітей, пов'язаний з COVID-19

Нагадаємо: гострий запальний синдром схожий з рідкісною хворобою Кавасакі. Її діагностують переважно у немовлят і дошкільнят до п'яти років. Новий небезпечний синдром зустрічається й у дітей старшого віку, він супроводжується високою температурою, висипом, набряками, запаленням, що вражає шкіру, очі, судини та серце, а також інфекційно-токсичним шоком.

Синдром Кавасакі названий з іменем японського педіатра Томісаку Кавасакі, який в 1967 році вперше описав симптоми цього захворювання. Точна його причина досі не встановлена, хоча деякі вчені вважають, що воно може бути викликане вірусною інфекцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-