Справа МН17: доступ на наступне судове засідання обмежать через карантин

Справа МН17: доступ на наступне судове засідання обмежать через карантин

Укрінформ
Наступне судове засідання у справі МН17 відбудеться у судовому комплексі "Схіпхол" у Нідерландах 8 червня 2020 року, доступ буде обмеженим.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в суді.

Через карантинні заходи, пов’язані з пандемією коронавірусу, у залі суду можуть бути присутні судді, прокурори, адвокати, обмежена кількість родичів загиблих рейсу МН17 та ЗМІ. Усі присутні повинні дотримуватися обов’язкової дистанції 1,5 метра.

Представникам ЗМІ також вже розіслали повідомлення про акредитацію на процес. Зазначається, що усі охочі можуть стежити за судовим процесом за допомогою прямої трансляції.

Читайте також: Вербувальником Шайтанова виявився фігурант справи про збиття MH-17 – Bellingcat

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах усі суди припинили свою роботу з 17 березня, через ситуацію з коронавірусом. Розглядалися лише термінові справи, але з обмеженою кількістю учасників.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 із Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-