Через кризу економіка Австрії вже втратила 11 мільярдів євро

Через кризу економіка Австрії вже втратила 11 мільярдів євро

Укрінформ
Через вжиті урядом заходи зі стримування поширення коронавірусу економіка Австрії вже втратила 11 млрд євро або 2,8% річного ВВП.
Таку цифру оприлюднив Національний банк Австрії (OeNB), повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Протягом п’яти тижнів повноцінної дії заходів федерального уряду зі стримування цієї пандемії відбулося падіння доданої вартості, як і експорту та інвестицій, на 29%, що становить 11 млрд. євро або 2,8% річного валового внутрішнього продукту", - заявили в австрійському центробанку.
Найбільше постраждали готельний та гастрономічний сектори, туристична індустрія та сфера спортивних/розважальних послуг.
В OeNB зазначили, що, на відміну від економічної та фінансової кризи 2009 року, яка розпочалася у фінансовому секторі та в ході якої реальна економіка постраждала, передусім, через зменшення попиту, наразі криза зачепила як попит, так і пропозицію.
Як повідомляв Укрінформ, з 16 березня в Австрії діє оновлений пакет жорстких заходів, спрямованих на обмеження поширення коронавірусу. По всій державі припинили роботу всі торговельні точки, за винятком продуктових магазинів, аптек, АЗС, пошти, банків та центрів мобільного зв’язку. У церквах припинено відкриті богослужіння, заборонені усі масові заходи та спортивні події, закриті навчальні заклади, об'єкти культури. Введено заборону на зібрання людей на вулиці кількістю понад 5 осіб, від громадян вимагається перебувати в домашній самоізоляції і виходити з дому лише у разі необхідності. Порушення карається високими адміністративними штрафами.
Як повідомлялося, станом на ранок 11 квітня у світі зафіксовано 1 700 378 підтверджених випадків коронавірусу. 102 755 осіб померли внаслідок пандемії COVID-19, 376 548 осіб одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-