У Бельгії за порушення карантину каратимуть штрафами

У Бельгії за порушення карантину каратимуть штрафами

Укрінформ
У Бельгії за порушення карантину, введеного з 12:00 18 березня, каратимуть штрафами.

Про це повідомляє бельгійське видання HLN.

"Начальники поліцейських відділень погодили заходи, спрямовані проти порушників заборони на зібрання. Порушники не отримуватимуть попереджень, але негайно будуть вноситися в офіційну доповідь. Будь-хто, хто збиратиметься у компанії трьох осіб, ризикують отримати штраф у 500 євро", - зазначив голова постійного комітету місцевої поліції Ніколас Паєльник.

Читайте також: У Чернівецькій області підприємця оштрафували за порушення правил карантину

Він окремо пояснив, що це правило не розповсюджується на членів однієї родини або на людей, що проживають під одним дахом. Проте тоді поліція порадить людям дотримуватися «соціальної» відстані в 1-1,5 метра для власної безпеки.

"Це правило розповсюджується на всіх громадян: не збирайтеся у групи, тому що ви негайно отримаєте чек на оплату. Таке ж правило розповсюджується на велотуристів. Вони будуть затримуватися і після ідентифікації отримають штраф", - пояснив речник поліції.

Читайте також: Санітарна служба повідомлятиме поліції про кожного хворого на коронавірус

При цьому правоохоронці чітко дотримуються Статті 182 Кодексу цивільної безпеки Бельгії, за якою на порушників правил громадської безпеки може накладатися штраф у розмірі від 26 до 500 євро, або тюремне ув’язнення на термін від 8 діб до 3 місяців.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-