Канада проведе евакуацію своїх громадян з лайнера Grand Princess

Канада проведе евакуацію своїх громадян з лайнера Grand Princess

Коронавірус
Укрінформ
Уряд Канади заявив про намір евакуювати всіх громадян країни, які виявлять таке бажання, з борту круїзного лайнера Grand Princess, де зафіксовано спалах коронавірусу.

Про це йдеться у заяві, поширеній МЗС Канади.

“Після спалаху COVID-19 на борту круїзного судна, уряд Канади замовив літак для евакуації з лайнера Grand Princess, пришвартованого поблизу західного узбережжя США”, - розповіли у дипломатичному відомстві.

Зазначається, що спецлітак доставить канадців до військової бази в провінції Онтаріо, де на всіх пасажирів та членів екіпажу чекає двотижневий карантин.

“Перед посадкою у літак пасажири пройдуть медичну перевірку. Якщо у них виявлять симптоми, посадку буде заборонено, натомість відбудеться додаткова перевірка для визначення подальших кроків”, - йдеться у заяві. 

Читайте також: Пасажирам карантинного лайнера Grand Princess дозволять зійти на берег Каліфорнії

У МЗС Канади наголосили, що організували евакуацію у відповідь на запит США: “Зважаючи на наш спільний кордон, Канада визнає важливість співпраці зі Сполученими Штатами для обмеження поширення COVID-19 у Північній Америці та за її межами”, - підсумовує міністерство.

На борту Grand Princess перебувають 237 канадців.

Як повідомлялося, за інформацією Держдепу, на борту круїзного лайнера Grand Princess, що стоїть на карантині біля берегів Каліфорнії у зв'язку з виявленням коронавірусу, перебувають 49 громадян України.

Читайте також: На лайнері Grand Princess в США виявили 21 зараженого коронавірусом

За інформацією віцепрезидента США Майка Пенса, коронавірус підтверджено у 19 членів екіпажу судна та двох пасажирів.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-