Канада евакуює своїх громадян з круїзного лайнера Diamond Princess

Канада евакуює своїх громадян з круїзного лайнера Diamond Princess

Укрінформ
Канада евакуює своїх громадян з круїзного лайнера Diamond Princess, що стоїть на карантині в порту міста Йокогама через спалах коронавірусу COVID-19. 

Про це повідомляє міністерство закордонних справ Канади.

"Почесний міністр закордонних справ Франсуа-Філіпп Шампань, міністр охорони здоров'я Патті Хайду та міністр національної оборони Гардіт Саджан сьогодні оголосили, що уряд Канади підготував літак для евакуації канадців на борту круїзного лайнера Diamond Princess, що причалив у Йокогамі, Японія", - йдеться у повідомленні.

До Канади планують евакуювати лише тих громадян, у котрих немає симптомів коронавірусу. Після евакуації пасажири лайнера мають пройти 14-денний період карантину.

Терміни евакуації та кількість канадців, яких евакуюють з лайнера, наразі невідомі.

"Це рішення було прийнято через надзвичайні обставини, з якими зіткнулися пасажири Diamond Princess", - заявили у міністерстві.

Читайте також: Шляхи зараження коронавірусом в Японії стало неможливо відстежувати - ЗМІ

Як повідомлялось, кількість померлих внаслідок зараження коронавірусом зросла до 1665. За останню добу від COVID-19 померли ще 142 особи.

Загалом кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом у світі наразі становить 69 256. При цьому, за даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса у США, кількість людей, що вилікувались від цієї хвороби, становить 9626.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-