Швейцарці на референдумі підтримали заборону гомофобії

Швейцарці на референдумі підтримали заборону гомофобії

Укрінформ
Шістдесят два відсотки швейцарців підтримали на референдумі поправку до Кримінального кодексу, якою забороняється дискримінація сексуальних меншин.

Про це повідомляє DW.

"Більш ніж половина швейцарців підтримала на референдумі, що пройшов у неділю, 9 лютого, заборону дискримінації людей через їхню сексуальну орієнтацію. За даними екзитполів, оприлюднених через 30 хвилин після завершення голосування, відповідну поправку в Кримінальному кодексі підтримали 62% виборців", - йдеться у повідомленні.

Ухвалена поправка розширює заборону на "публічні заяви або дії, які принижують людську гідність, розпалюють ненависть і ставлять під загрозу мирне співіснування суспільства" щодо людей, виходячи з їхніх сексуальних уподобань. Порушення закону загрожує тюремним ув'язненням на термін до трьох років або штрафом.

Читайте також: Посольство США занепокоєне нападом на учасників тренінгу для журналістів з питань ЛГБТ

Досі у Швейцарії не було окремого закону, який захищав би представників ЛГБТ від дискримінації. У 2018 році парламент країни ухвалив рішення про розширення антирасистських законів щодо дискримінації сексуальних меншин. Однак найбільша в країні правоконсервативна Швейцарська народна партія зібрала 50 тисяч підписів для проведення референдуму щодо цієї норми.

Швейцарський уряд підтримував норму щодо заборони дискримінації за сексуальною орієнтацією. Її противники наголошували, що зміна законодавства щодо цього є порушенням свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-