США виділять до $100 мільйонів для боротьби з коронавірусом

США виділять до $100 мільйонів для боротьби з коронавірусом

Укрінформ
Американський уряд оголосив про готовність виділити до $100 млн Китаю та іншим країнам для боротьби з поширенням нового коронавірусу.

Про це заявив у п'ятницю державний секретар США Майкл Помпео, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цього тижня Державний департамент забезпечив передачу китайському народу майже 17,8 тонни медичних матеріалів як пожертвування, включаючи маски, халати, марлю, респіратори та інші життєво-важливі матеріали", - зазначається в заяві.

При цьому, як наголосив держсекретар Помпео "уряд Сполучених Штатів готовий витратити до $100 млн з існуючих фондів для допомоги Китаю та іншим ураженим вірусом країнам, як напряму, так і через міжнародні організації, для стримування та боротьби з новим коронавірусом".

Як підкреслив глава Держдепу, це лише частина зусиль США, спрямованих на посилення програм охорони здоров'я в усьому світі.

Читайте також: Китай готовий поділитися з Україною оновленою методикою боротьби з коронавірусом

"За останні 20 років США через USAID інвестували понад $1 млрд на зміцнення потенціалу понад 25-ти країн з метою запобігання, виявлення та реагування на існуючі та виникаючі загрози інфекційних захворювань", - зауважив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що Сполучені Штати залишаються найбільшим донором у світі та закликав інші країни світу приєднатися до цієї ініціативи.

"Разом ми зможемо створити серйозний вплив, щоби стримати цю зростаючу загрозу", - наголосив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-