Британія заперечує скасування торговельних контрзаходів проти Росії

Британія заперечує скасування торговельних контрзаходів проти Росії

Укрінформ
Лондон не має наміру знімати з Російської Федерації контрзаходи у сфері торгівлі після аналізу відповідної доказової бази, а про скасування антиросійських санкцій не йдеться.

Про це заявило Посольство Великої Британії в Україні на сторінці у Facebook.

"У вчорашньому оголошенні міністра міжнародної торгівлі Великої Британії йдеться про "контрзаходи у сфері торгівлі", а не про "санкції". Згідно з правилами СОТ, такі контрзаходи допомагають захистити бізнес від збитків, спричинених недобросовісною конкуренцією або непередбаченими стрибками імпорту. Ці заходи ґрунтуються на економічних фактах і не виходять з політичних міркувань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що повідомлення про наміри (Notice of Determination) – це оголошення про те, що після аналізу відповідної доказової бази Британія має намір зберегти ці контрзаходи стосовно Росії (за підсумками перегляду), а не скасувати їх.

У посольстві також нагадали, що після виходу з ЄС Велика Британія вступила у перехідний період, упродовж якого вона залишається частиною єдиного ринку і митного союзу ЄС.

"Ми плануємо зберегти 43 з 106 чинних захисних контрзаходів ЄС в рамках своєї власної системи захисту торгівлі. Управління торговельного захисту перегляне кожен із цих 43 контрзаходів, щоб переконатися у їхній відповідності потребам різних галузей британської економіки. Цей аналіз визначить, чи слід продовжувати застосовувати ті чи ті заходи та на якому рівні, коли Велика Британія розпочне провадити незалежну торговельну політику", - додали у повідомленні.

Читайте також: ЄС і Британія мають восени завершити переговори про майбутні відносини

Посольство наголосило, що інструменти захисту, про які йшлося в оголошенні міністра міжнародної торгівлі, є першими із 43, що підлягають перегляду. У прийдешні місяці планується публікація низки таких оголошень.

Коли перехідний період завершиться, Британія планує зберегти всі чинні санкції, запроваджені на рівні ЄС.

"Санкції є багатостороннім механізмом, і ми продовжимо тісно співпрацювати та координувати політику санкцій щодо Росії з міжнародними партнерами, зокрема США, ЄС та Великою сімкою, на політичному і на технічному рівні".

Відповідне роз'яснення у Посольстві Великої Британії в Україні підготували у зв'язку з появою повідомлень у деяких ЗМІ про начебто скасування Британією санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-