Вашингтон розглядає можливі санкції проти

Вашингтон розглядає можливі санкції проти "Роснафти" - Bloomberg

Укрінформ
Сполучені Штати розглядають можливість запровадження санкцій проти російської державної нафтової компанії "Роснафта" за її роботу у Венесуелі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на співрозмовників у Мінфіні США.

"Сполучені Штати розглядають можливість щодо запровадження санкцій проти найбільшого російського виробника нафти "Роснафта" за підтримку відносин із венесуельським (режимом — ред.) Ніколаса Мадуро", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами співрозмовників, у Вашингтона є побоювання що в разі запровадження санкцій проти російської компанії, ціни на нафту у світі можуть значно зрости.

Днями радник президента США з питань нацбезпеки Роберт О’Браян заявив, що Сполучені Штати "дуже ретельно" вивчають питання санкцій проти "Роснефти", і у "недалекому майбутньому" можуть зробити кроки в цьому питанні.

Зазначається, що нині режим Мадуро залежить від експорту концесійної нафти, від чого отримує 95% фінансування.

Читайте також: Помпео не виключає нових санкцій проти Росії через її підтримку режиму Мадуро

Як повідомлялося, 4 лютого під час звернення до обох палат Конгресу про стан справ у країні президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати докладуть всіх зусиль, щоби усунути від влади главу режиму в Венесуелі Ніколаса Мадуро, який "жорстоко поводиться з власним народом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-