Популярність США як «глобальної держави» падає в усьому світі - Politico

Популярність США як «глобальної держави» падає в усьому світі - Politico

Укрінформ
Популярність США як «глобальної держави» знижується в усьому світі, особливо в країнах з переважно мусульманським населенням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Згідно з даними опублікованого сьогодні Індексу сприйняття демократії за 2024 рік, популярність США як «глобальної держави» падає в усьому світі, особливо в країнах з мусульманською більшістю населення.

Водночас зростає позитивне сприйняття таких держав, як РФ та Китай у більшості регіонів, окрім Європи.

Зазначається, що міжнародна репутація США погіршувалася з початку 2023 року, особливо в мусульманських країнах у зв'язку з підтримкою Вашингтоном Ізраїлю у війні з ХАМАСом. А тепер до цієї тенденції приєднується і Європа.

«Уперше від початку правління адміністрації Байдена багато країн Західної Європи повернулися до суто негативного сприйняття США. Цей підйом і спад від негативного ставлення до позитивного [і] назад до негативного особливо помітний у Німеччині, Австрії, Ірландії, Бельгії та Швейцарії», - сказав старший науковий співробітник компанії Latana, що склала Індекс, Фредерік ДеВо.

Натомість позитивне сприйняття Китаю в Азії, Північній Африці, на Близькому Сході та в Латинській Америці продовжує зростати, внаслідок чого глобальне сприйняття КНР стало загалом позитивним, попри скептицизм, що зберігається в країнах Європи.

«РФ, яка в перший час після початку повномасштабного вторгнення в Україну сприймалася в усьому світі вкрай негативно, схоже, також перебуває на шляху до відновлення свого іміджу у більшості регіонів, за винятком Європи», - йдеться у повідомленні.

«Падіння популярності Америки у поєднанні з поліпшенням позицій РФ та Китаю означає, що в більшості опитаних країн Близького Сходу, Північної Африки та Азії до останніх ставляться так само позитивно, як і до США», - зазначає Politico.

Дані Індексу було отримано під час щорічного онлайн-опитування у 53 країнах, проведеного дослідницькою компанією Latana та некомерційною організацією «Альянс демократій». Дані за 2024 рік було зібрано в період з 20 лютого до 15 квітня; вибірка становила 62 953 особи, у середньому по 1200 респондентів у кожній країні.

Читайте також: До росіян негативно ставляться 74% українців, до білорусів - 33%

Раніше в січні було оприлюднено результати опитування, які показали, що якби президентські вибори відбулися зараз, то експрезидент Дональд Трамп випередив би Байдена на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-