Коронавірус: у США - перший випадок зараження людини, яка не була у Китаї

Коронавірус: у США - перший випадок зараження людини, яка не була у Китаї

Укрінформ
У США повідомили про перший випадок поширення коронавірусу на території країни від людини, яка повернулася з Китаю.

Про це повідомляє AP з посиланням на Службу охорони здоров'я США.

"Представники служби охорони здоров’я 30 січня повідомили про перший випадок поширення нового вірусу з Китаю від людини до людини всередині США", - йдеться у повідомленні.

Новий хворий - чоловік з Чикаго одружений на жінці, яка захворіла на вірус після повернення з подорожі до міста Ухань, епіцентру спалаху вірусу. Новий випадок - шостий зафіксований у США. Інші п’ятеро заражених були туристами, які захворіли після повернення з Китаю. Остання заражена людина не була у Китаї на відміну від інших.

Читайте також: ВООЗ закликає світ готуватися до боротьби з коронавірусом

Заражена жінка повернулася з Китаю 13 січня, минулого тижня потрапила до лікарні, у неї діагностували вірусну пневмонію. Жінка та її чоловік, подружжя 60-ти років, наразі перебувають у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV). Попередньо визначено, що джерелом інфекції можуть бути тварини.

Читайте також: Поширення коронавірусу від людини до людини зафіксували у чотирьох країнах

Станом на 30 січня від хвороби померли вже 170 осіб. Захворювання зафіксовано у 17 країнах.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів (40 видів), що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та ускладнене дихання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-