Трюдо розповів у парламенті Канади про розслідування катастрофи літака МАУ

Трюдо розповів у парламенті Канади про розслідування катастрофи літака МАУ

Укрінформ
Депутати канадського парламенту на першій сесії нового скликання вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", який розбився 8 січня в Ірані.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Як домовлено під час обговорень між представниками всіх партій у парламенті, є згода стосовно вшанування хвилиною мовчання жертв катастрофи рейсу "Міжнародних авіаліній України" PS752. Запрошую депутатів підвестися”, - оголосив спікер парламенту Ентоні Рота. 

Після хвилини мовчання лідер опозиції Ендрю Шир подякував прем’єр-міністрові Джастіну Трюдо за інформування опозиції та всіх канадців про ситуацію з катастрофою. Він також поцікавився у глави уряду прогресом у притягненні до відповідальності винуватців та поверненні до Канади тіл загиблих.

Читайте також: Зеленський — Трюдо: Україна готова допомогти з поверненням останків загиблих канадців

“Ми віддані підтримці родичів і близьких, нашими пріоритетами залишаються прозорість, підзвітність та справедливість. Я прямо сказав президенту Рухані, що канадці вимагають від іранської влади повної співпраці... Ми продовжуємо очікувати цілковитої прозорості та повноцінного розслідування від Ірану”, - зазначив Трюдо. 

Читайте також: Ірану варто негайно передати “чорні скриньки” з літака МАУ — глава МЗС Канади

Як повідомлялося, 8 січня після вильоту з тегеранського летовища зазнав аварії літак компанії "Міжнародні авіалінії України". На його борту перебували 176 осіб. Серед них 11 українців, у тому числі дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-