У Держдепі розповіли, як затримали російського генерала в Сирії

У Держдепі розповіли, як затримали російського генерала в Сирії

Укрінформ
США і Росія вже кілька років поспіль мають угоду про уникнення конфліктів під час військових операцій у Сирії, однак час від часу конфліктні ситуації трапляються, як наприклад із затриманням російського генерал-майора поблизу Манбіжа.

Про це розповів у четвер на спеціальному брифінгу в Державному департаменті спеціальний представник США в питаннях Сирії посол Джеймс Джеффрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується уникнення конфліктів, ми, як відомо, маємо відповідну угоду з росіянами впродовж багатьох років. Вони, в основному, долучалися до повітряних операцій та не здійснювали польотів над північним сходом (Сирії – ред.), літали над іншою частиною країни", - розповів високопоставлений американський дипломат.

Читайте також: У Сирії через авіаудари Росії загинули 12 цивільних

Втім, за його словами, час від часу "траплялися невеликі проблеми", які однак згодом вдавалося владнати.

"У Манбіжі були проблеми з уникненням конфліктів, починаючи приблизно 14 місяців тому, коли росіяни перемістилися в південно-східну частину цього периметра. Одного разу ми перехопили російського генерал-майора, який їхав у напрямку міста Манбіж, але все було вирішено в по військових каналах", - зазначив посол Джеффрі.

Читайте також: Американці заблокували військових РФ, які прямували до нафтового родовища у Сирії

Водночас представник Держдепартаменту підкреслив, що контакти з росіянами щодо уникнення конфліктів відбуваються, головним чином, між військовими відомствами. На дипломатичному рівні це спілкування майже не ведеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-