Джонсон - Путіну: Нормалізація відносин Британії з Росією поки неможлива

Джонсон - Путіну: Нормалізація відносин Британії з Росією поки неможлива

Укрінформ
Прем'єр Великобританії Борис Джонсон під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним вказав йому на неможливість нормалізації відносин між двома державами, поки РФ не припинить ворожі дії стосовно Британії та її союзників.

Про це повідомляє пресслужба Даунінг-стріт.

Глава британського уряду нагадав президенту Росії, що позиція Сполученого Королівства щодо хімічної атаки в Солсбері не змінилася.

"Це було безвідповідальне використання хімічної зброї та кричуща спроба вбивства невинних людей на британській землі... Подібні атаки не повинні повторитися", - зазначив Джонсон.

Читайте також: Джонсон анонсував звіт про ймовірне втручання РФ у британську політику

Джонсон також заявив Путіну, що нормалізація відносин Сполученого Королівства з РФ неможливе, поки Кремль не відмовиться від "дестабілізаційних дій, які загрожують Британії та нашим союзникам, безпеки наших громадян і підривають колективну безпеку".

Пресслужба Кремля про зустріч Джонсона з Путіним повідомила набагато лаконічніше. Там зазначили, що Путін в перерві переговорів з Лівії в Берліні провів зустрічі з Джонсоном і головою ЕК Урсулою фон дер Ляйєн. Під час переговорів обговорювали питання двосторонніх відносин, а також міжнародні проблеми, зокрема, врегулювання ситуації в Лівії.

Нагадаємо: перша зустріч Джонсона в статусі британського прем'єра з Путіним відбулася в неділю, 19 січня, у Берліні, на полях саміту з врегулювання ситуації в Лівії.

Читайте також: Королева Великобританії доручила доопрацювати закон про іноземних агентів

Як повідомляв Укрінформ, в уряді Великобританії визнали можливість втручання Російської Федерації у виборчу кампанію після опублікованих опозицією нібито планів уряду щодо Національної служби охорони здоров'я Британії (NHS).

Фото: 10DowningStreet via Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-