Репатріація тіл загиблих в авіакатастрофі в Ірані канадців може тривати місяці - Трюдо

Репатріація тіл загиблих в авіакатастрофі в Ірані канадців може тривати місяці - Трюдо

Укрінформ
Репатріація тіл загиблих у катастрофі літака МАУ може потребувати багато часу.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в інтерв'ю телеканалу Global News.

За словами Трюдо, у центрі уваги для нього та уряду Канади залишаються жертви катастрофи, попри те, що можуть пройти "тижні, а може, й місяці", перш ніж жертви будуть репатрійовані для поховання.

«Горе, яке вони (близькі загиблих – ред.) переживають, зараз не слід втішати. Вони хочуть відповідей, вони висловили гнів і обурення, а також незмірні страждання. Мені боляче, як і всім канадцям. Я злий, як і всі канадці. Але на відміну від багатьох людей у мене є робота, яка зможе допомогти цим сім'ям безпосередньо. Отримати відповіді - це те, на чому зосереджена моя увага зараз», - наголосив канадський прем’єр.

Трюдо також заявив, що якщо б не було ескалації у регіоні, де сталася катастрофа, усі, хто летів на борту літака МАУ повернулися додому живими.

Читайте також: Данілов сказав, в якому випадку Україна ініціюватиме засідання ООН щодо Ірану

"Якби не було напруженості, якби останнім часом не було ескалації в регіоні, ці канадці зараз би приїхали додому зі своїми родинами. Це те, що відбувається, коли у вас конфлікт і війна. Невинні люди відчувають на собі основний тягар, і це нагадування, чому всім нам потрібно так наполегливо працювати над деескалацією, рухаючись вперед, щоб зменшити напруженість і знайти шлях, який не передбачає подальших конфліктів і вбивств ", - сказав він.

Як зазначається, зустріч глав МЗС п’яти країн, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі літака МАУ в Тегерані, проведуть у Лондоні в четвер, 16 січня.

Трюдо сказав, що метою зустрічі буде пошук способів того, як вимагати справедливості.

"Я думаю, що має відбутися повний допуск, визнання відповідальності та певна форма компенсації", - наголосив він.

Читайте також: В РНБО знали причину аварії літака МАУ вже в день катастрофи — Данілов

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебували 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Іранська сторона стверджувала, що аварія сталася внаслідок технічної проблеми літака. Натомість американські ЗМІ з посиланням на офіційних представників США повідомляли, що в український літак, швидше за все, влучила ракета виробленої в РФ ракетної системи "Тор-М1".

Вранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з аеропорту, а коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли як ворожий об'єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-