Трамп: Мене абсолютно не хвилює, чи піде Іран на переговори

Трамп: Мене абсолютно не хвилює, чи піде Іран на переговори

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп заявив, що йому все одно, чи піде Іран на переговори, і поклав відповідальність за діалог на Тегеран.

Про це він написав у Twitter.

"Насправді, мене абсолютно не хвилює, чи підуть вони на переговори. Це буде повністю залежати від них, але ніякої ядерної зброї та не вбивайте своїх протестувальників", – йдеться у твіті.

Читайте також: США готові до переговорів з Іраном без жодних умов

Раніше радник з нацбезпеки Роберт О'Брайен висловив упевненість, що через протести та санкції Іран буде змушений почати переговорний процес зі Сполученими Штатами.

Читайте також: Штати запропонували КНДР відновити переговори з денуклеаризації

Як повідомлялося, відносини між США та Іраном загострилися після знищення американськими військовими іранського генерала Касема Сулеймані. В ніч на 8 січня Іран обстріляв ракетами дві військові бази США на території Іраку.

Вранці 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані розбився літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. На його борту знаходилися 176 осіб, всі загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великобританії.

Читайте також: У Пентагоні не підтвердили, що Сулеймані готував напад на 4 посольства США

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака. Проте вранці 11 січня Іран визнав, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими.

Фото: RS / CNP / MPI / Capital Pictures / Scanpix / LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-