У Мадриді відбувся багатотисячний

У Мадриді відбувся багатотисячний "Марш за клімат"

Фото
Укрінформ
У Мадриді відбувся багатотисячний марш з вимогою вжити заходів щодо боротьби з кліматичними змінами, в якому взяла участь екоактивістка Грета Тунберг.

У мітингу також взяли участь представники індіанських народів і організацій Greenpeace, Екологи в дії, Альянс за клімат, 2020 Повстання за клімат, руху П'ятниці заради майбутнього, пише El Pais.

За даними організаторів "Маршу за клімат" – конфедерації екологічних груп Екологи в дії, до акції приєдналися понад півмільйона осіб.

У Мадриді відбувся багатотисячний Марш за клімат // Фото: EPA / UPG

При цьому іспанська поліція "побачила" тільки 15 тисяч учасників.

Раніше El Pais повідомляла, що, за словами екоактивістки Грети Тунберг, попри хвилю екологічного руху, проблеми захисту навколишнього середовища досі ігноруються світовими лідерами.

Тунберг зізналася: "якщо подивитися з певної точки зору, ми нічого не добилися".

"До наших голосів прислухаються все більше і більше, але, звичайно, це не призводить до політичних дій. Я сподіваюся, що світові лідери усвідомлюють актуальність у вирішенні кліматичної кризи", − зазначила Тунберг.

Читайте також: Греті Тунберг вручили альтернативну Нобелівську премію

Нагадаємо: Тунберг вже понад рік організовує акції протесту "П'ятниці заради майбутнього", домагаючись ефективнішого захисту клімату. Її щотижневий шкільний страйк переріс в міжнародний екологічний рух, до якого приєдналися сотні тисяч людей у всьому світі.

23 вересня Тунберг виступила на саміті ООН з питань зміни клімату в Нью-Йорку з жорсткою заявою, звинувативши світових лідерів у тому, що вони "вкрали її мрії та дитинство".

Читайте також: Ді Капріо і Грета Тунберг об'єднають зусилля

25 вересня вона отримала премію "За правильний спосіб життя" (Right Livehood Award) однойменного шведського фонду, яку також називають альтернативною Нобелівською премією, стала автором року в Британії та отримала Міжнародну дитячу премію миру в Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-