Росія допомагає Мадуро отримувати надприбутки з Венесуели – Помпео

Росія допомагає Мадуро отримувати надприбутки з Венесуели – Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео прямо звинуватив російську державну компанію "Роснефть" у причетності до оборудок, які допомагають режиму Мадуро отримувати надприбутки з економіки Венесуели.

Про це глава Державного департаменту США заявив під час виступу в університеті Луісвіля, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми спостерігаємо вороже втручання в регіоні (Південної Америки – ред.). Ми невтомно докладали зусиль, щоби протистояти цьому. Станом на сьогодні "Роснефть", яка є російською державною нафтовою компанією, продовжує підтримувати корумповане й нелегітимне керівництво Мадуро в Венесуелі", - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що нелегітимний режим, який підтримує, зокрема, Росія, "продовжує витягувати мільярди доларів щороку з економіки Венесуели".

У цьому зв'язку Помпео також згадав про авторитарний режим на Кубі, який всіляко намагається заглушити народні протести.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Куби через підтримку Мадуро

"Авторитаризм у нашій півкулі є загрозою – це загроза для нас тут, у Сполучених Штатах. Ми не можемо терпіти, щоби ці режими залучали злочинних акторів і намагалися перетворити союзні демократії на диктатуру", - підкреслив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-