Білий дім відмовився від участі в слуханнях у юридичному комітеті Конгресу

Білий дім відмовився від участі в слуханнях у юридичному комітеті Конгресу

Укрінформ
У неділю Білий дім повідомив юридичний комітет Палати представників, що не братиме участі у розслідуванні щодо імпічменту в середу, але не виключає своєї участі в майбутніх слуханнях.

Про це йдеться в оприлюдненому Politico листі адвоката Білого дому Пета Кіполлоне, адресованого голові комітету Джерролду Надлеру.

"Як відомо, це безпідставне і однопартійне розслідування суперечить історичній практиці, процесуальному праву та справедливості. Не можна очікувати нашої участі у слуханнях, поки не будуть названі свідки і доки не стане відомо, чи юридичний комітет забезпечить президентові справедливий процес шляхом додаткових слухань", - написав адвокат Білого дому.

Читайте також: Республіканці хочуть допитати Адама Шиффа, який веде розслідування у Конгресі

Кіполлоне у своєму листі також звинуватив Надлера у цілеспрямованому плануванні слухань у ті дати, коли відбуватиметься поїздка президента Трампа до Лондона на саміт НАТО (3-4 грудня). 

Це рішення, на думку Politico, свідчить про те, що президент Дональд Трамп прислухався до своїх радників та республіканців з Конгресу, які вважають, що його участь "легітимізувала б незаконне розслідування".

Читайте також: Конгрес США розгляне доповідь щодо імпічменту Трампа

Раніше Надлер попросив Трампа повідомити, чи будуть присутні на слуханнях в середу він сам або адвокат Білого дому, а також чи має намір Трамп узагалі якось брати участь у процесі під час слухань у комітеті.

Як повідомляв Укрінформ, слухання в середу за участю правознавців будуть присвячені обговоренню конституційних підстав для імпічменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-