Республіканці хочуть допитати Адама Шиффа, який веде розслідування у Конгресі

Республіканці хочуть допитати Адама Шиффа, який веде розслідування у Конгресі

Укрінформ
Республіканець, член юридичного комітету Палати представників Даг Коллінз закликає дати свідчення голову комітету з питань розвідки Адама Шиффа, який веде розслідування щодо імпічменту президента Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Очікується, що комітет з питань розвідки у вівторок затвердить звіт, у якому докладно буде викладено суть справи щодо тиску Дональда Трампа на Україну у власних політичних цілях. 

У середу перше слухання у справі проведе юридичний комітет Палати, який має розглянути пункти звинувачень, за які може бути оголошено імпічмент.

"Першою особою, яка має дати свідчення, є Адам Шифф, автор цього звіту», - заявив Коллінз в інтерв’ю Fox News. - Якщо Шифф вирішить не давати показань, то я справді сумніватимусь у його правдивості й тому, що він викладає у своєму звіті".

Читайте також: Конгрес США завтра розгляне доповідь щодо імпічменту Трампа

Минулого тижня Шиф заявив, що не свідчитиме в розслідуванні щодо імпічменту, бо заклики республіканців показують, що «вони несерйозно ставляться до того, що роблять».

"Що я маю свідчити? – сказав він. – Що доктор Фіона Гілл (одна зі свідків. – Ред.) на відкритих слуханнях сказала те і те? Це не має стосунку до справи. Єдина причина, чому вони це роблять, — хочуть заспокоїти президента…"

Читайте також: У Трампа хочуть викликати на слухання науковців з конституційного права

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю колова юридичного комітету Джерролд Надлер надіслав Коллінзу запит щодо свідків, яких республіканці хотіли б викликати для слухання справи в юридичному комітеті. Він установив дедлайн для відповіді – 6 грудня.

Початок слухань у юридичному комітеті назначено на 4 грудня – після надходження матеріалів справи з комітету з питань розвідки. Юридичний комітет має ухвалити рішення, чи рекомендувати Палаті представників розгляд відповідних статей звинувачення, підготовлені комітетом з питань розвідки, для оголошення імпічменту Трампу.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-