Джонсон не публікує доповідь про Росію, щоб не псувати відносини з Трампом - ЗМІ

Джонсон не публікує доповідь про Росію, щоб не псувати відносини з Трампом - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Британії не публікує доповідь парламентського комітету про втручання Росії у внутрішні справи Британії через те, що прем'єр Борис Джонсон ймовірно не хоче погіршувати відносини з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на високопоставленого співрозмовника в британському уряді.

“Одна з причин, чому доповідь (про російське втручання в Британії — ред.) не була опублікована, може стосуватися відносин Джонсона та Дональда Трампа і те, що в цій доповіді саме написано про президента США та його відносини з Росією”, - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовника, офіційне пояснення уряду чому не публікують цю доповідь “не відображає реальну ситуацію”.

Він також припустив, що ймовірно у самому тексті є щось таке, що може спричинити занепокоєння у громадськості.

Зазначається, 50-сторінкова доповідь мала бути схваленою для публікації прем'єром Борисом Джонсом ще до 5 листопада, перед розпуском парламенту перед достроковими виборами.

Читайте також: Джонсон незабаром після отруєння Скрипалів зустрічався з ексагентом КДБ — The Guardian

Як повідомлялося, депутат від Консервативної партії Домінік Грів звинуватив голову уряду Великої Британії Бориса Джонсона у блокуванні публікації звіту з оцінками загроз для безпеки країни з боку Кремля. Згодом тіньовий міністр закордонних справ Емілі Торнберрі звернулася до уряду із запитом щодо зв'язків з РФ старшого радника прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

17 листопада стало відомо, що уряд Великої Британії опублікує доповідь парламентського комітету про втручання Росії у внутрішні справи Британії та її вплив на результат референдуму щодо Brexit після позачергових виборів до законодавчого органу 12 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-