Протести в Гонконгу: поліція погрожує застосувати вогнепальну зброю

Протести в Гонконгу: поліція погрожує застосувати вогнепальну зброю

Укрінформ
Поліція Гонконгу не виключає застосування вогнепальної зброї проти учасників масових протестів, якщо вони не припинять насильницьких дій.

Про це інформує Deutsche Welle.

"Поліція Гонконгу погрожує протестувальникам вогнепальною зброєю, якщо "заворушники" не припинять використовувати смертоносну зброю та застосовувати насильство. Таку заяву поліція автономного району Китаю зробила у понеділок, 18 листопада (за місцевим часом), після нових сутичок біля Політехнічного університету", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На вулиці Гонконгу вийшли військові, аби провести прибирання

Як повідомлялося, 17 листопада під час сутичок між демонстрантами, які забарикадувалися на території університетського містечка, та поліцією, одного з правоохоронців було поранено стрілою з лука.

Поліцейського, який дістав порання в ногу, госпіталізували.

Читайте також: Поліція Гонконгу взяла в облогу Політехнічний університет

Масові акції протесту в Гонконгу тривають з червня. У вересні голова місцевої адміністрації Керрі Лам погодилася виконати одну з вимог демонстрантів та відкликала законопроєкт про екстрадицію, який передбачав видачу правопорушників материковому Китаю. Однак значна частина прибічників опозиції заявила про намір продовжувати акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-