Макрон обговорив з Путіним перспективи

Макрон обговорив з Путіним перспективи "нормандського" саміту

Укрінформ
Президент Франції у телефонній розмові з російським колегою обговорив можливість проведення саміту "нормандської четвірки".

Про це повідомляє офіційний сайт Кремля.

Як зазначається в інформації, президент РФ Володимир Путін акцентував на "доцільності ретельної підготовки" саміту, що, мовляв, "дозволило б напрацювати нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод".

"Домовлено, що відповідна робота буде продовжена помічниками лідерів та міністерствами закордонних справ", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Меркель і Путін обговорили підготовку до "нормандського" саміту

Окрім того, додали у Кремлі, Путін підкреслив "безальтернативність мінського комплексу заходів", що насамперед стосується розведення сил на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля Золотого та Петровського, а також "імплементації в українське законодавство "формули Штайнмаєра".

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 1 жовтня заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петрівському та Золотому.

Читайте також: Зеленський робить все можливе для проведення "нормандської зустрічі" — Пристайко

Однак 7 жовтня глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що розведення військ не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість про режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-