Євросоюз погрожує Туреччині збройовим ембарго — ЗМІ

Євросоюз погрожує Туреччині збройовим ембарго — ЗМІ

Укрінформ
Лідери країн Європейського союзу можуть прийняти рішення про запровадження у відношенні Туреччини збройового ембарго.

Про це повідомили чотири чиновники, знайомі з перебігом обговорення питання, передає Bloomberg.

За словами одного з них, питання введення ембарго обговорювалося на зустрічі європейських дипломатів у п'ятницю, 11 жовтня. Саме ж рішення може бути прийняте вже наступного тижня - 17-18 жовтня на саміті в Брюсселі.

Читайте також: Берлін припиняє постачання зброї Туреччині

Введення ембарго на постачання зброї на рівні ЄС вимагає одноголосного рішення лідерів союзу. Представник МЗС Швеції заявила, що її країна запропонує введення ембарго на зустрічі в Люксембурзі 14 жовтня. Стокгольм сподівається отримати підтримку своєї пропозиції.

Читайте також: Париж теж призупинив експорт зброї до Туреччини

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Операцію розкритикували низка країн і міжнародних органів. Зокрема, високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, яка може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про необхідність негайно провести зустріч очолюваної США міжнародної коаліції по боротьбі з "Ісламською державою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-