Справа Джуліані: Суд у США арештував бізнесмена українського походження

Справа Джуліані: Суд у США арештував бізнесмена українського походження

Укрінформ
Андрій Кукушкін - народжений в Україні громадянин США, пов'язаний з партнерами Джуліані, був заарештований в Сан-Франциско у зв'язку з порушеннями фінансової кампанії.

Про це повідомляє CBS.

"Каліфорнійський підприємець, виходець з України, якого звинувачують у Нью-Йорку в порушенні закону про фінансування агітаційних кампаній, був заарештований у четвер у Сан-Франциско та з'явився у федеральному суді міста", - повідомляє ЗМІ.

46-річний Андрій Кукушкін - один із чотирьох осіб, згаданих в обвинувальному акті присяжних, оголошеному в четвер прокурором США Джеффрі Берманом з Південного округу Нью-Йорка.

Читайте також: Адвокат Трампа Руді Джуліані потрапив під кримінальне розслідування – ЗМІ

Усі інші - жителі Флориди, включаючи двох помічників адвоката президента Руді Джуліані - 47-річного українця Лева Парнаса та 54-річного білоруса Ігоря Фрумана. Четвертий підзахисний - Девід Коррея. Вся четвірка - громадяни США.

Обвинувальний акт було розблоковано після того, як Парнас і Фруман були арештовані в середу ввечері в міжнародному аеропорту Даллес у штаті Вірджинія, коли вони готові були сісти в літак, який прямував до Європи. Берман повідомив, що квитки у них були в один бік.

Читайте також: У США бізнесмени, яких пов'язують із "українськими справами”, можуть вийти під $1 мільйон застави

Кукушкіна було заарештовано в Сан-Франциско в четвер вранці, як поінформував Вільям Свіні, помічник начальника офісу ФБР у Нью-Йорку. Очікується, що він пізніше буде переведений в Нью-Йорк де йому висунуть звинувачення.

Усіх чотирьох звинувачують у змові за схемою приховування кожним внесків у розмірі 10 тисяч доларів на двох кандидатів у штаті Невада від неназваного російського бізнесмена, який хотів отримати ліцензії на бізнес з марихуаною. Федеральний закон забороняє внесок в агітацію іноземних громадян.

Читайте також: Імпічмент Трампа: експосол в Україні Йованович прийшла свідчити у Конгрес

Парнаса і Фрумана до того ж звинувачують в додатковій змові щодо приховування внеску неназваному члену Конгресу для просування інтересів принаймні одного українського урядового чиновника. 

В одному з випадків, про які йдеться в обвинувальному акті, двоє чоловіків нібито розраховували за допомогою конгресмену сприяти відставці американського посла в Україні. Державний департамент відкликав посла Марі Йованович 20 травня.

Читайте також: Держсекретаря США закликають захистити Йованович

Комітети з питань розвідки, закордонних справ та нагляду у четвер вручили повістки до суду Парнасу та Фруману за документи, пов’язані з їх діяльністю в Україні, для використання в розслідуванні Конгресу щодо можливого імпічменту президента Дональда Трампа.

У попередньому листі до Комітету з питань розвідки Джон Дауд, цивільний адвокат Парнаса та Фрумана, заявив, що двох чоловіків представляв Джуліані у зв'язку з їх особистими та діловими справами, а також заявив, що вони допомагали Джуліані в його представництві Трампа. У обвинувальному акті Джуліані не згадується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-