У США бізнесмени, яких пов'язують із

У США бізнесмени, яких пов'язують із "українськими справами”, можуть вийти під $1 мільйон застави

Укрінформ
Суд у Вірджинії (США) взяв під варту бізнесменів Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, пов'язаних із зусиллями адвоката Рудольфа Джуліані розпочати розслідування проти Джо Байдена.

Однак суддя назвав умови, за якими вони можуть вийти під заставу і опинитися під домашнім арештом, повідомляє Daily Mail.

«Американський суддя Майкл Накманофф ухвалив, що для звільнення з в'язниці обидва мають внести заставу у розмірі 1 мільйона доларів, здати паспорти та сісти під домашній арешт, а також виконати інші умови», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час слухань у четвер федеральні прокурори заявили, що Парнас і Фруман схильні до втечі.

Як повідомлялося, чоловіків заарештували у середу ввечері в міжнародному аеропорту "Даллес" у штаті Вірджинія, коли вони намагалися залишити США.

Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

Парнас і Фруман стали клієнтами Джуліані у травні. Обидва виступали спонсорами кампанії Республіканської партії, зокрема Трампа. У травні минулого року вони через компанію Global Energy Producers перевели $325 тисяч на рахунок America First Action Inc., яка надає всебічну політичну підтримку програмі Трампа.

Читайте також: Міністра енергетики США зобов’язали надати документи у справі щодо України

У липні некомерційна організація Campaign Legal Center (CLC) подала в федеральну виборчу комісію скаргу, звинувативши керівництво компанії Global Energy Producers і двох "пов'язаних з Україною" бізнесменів Ігоря Фрумана і Лева Парнаса у порушенні законів, що регулюють процеси фінансування виборчих кампаній.

Крім того, наприкінці 2018 року Фруман і Парнас познайомили Джуліані з чинним і колишніми генпрокурорами України для обговорення справи Байдена.

Раніше повідомлялося, що Фруман і Парнас в Україні подали до суду позов проти Ігоря Коломойського з вимогою компенсації моральної шкоди - 200 мільйонів гривень після інтерв’ю, в якому олігарх назвав їх «аферистами».

Наприкінці вересня демократи в Палаті представників оголосили про початок розслідування щодо імпічменту президента США. Процес має на меті встановити факти можливого тиску Дональда Трампа на Україну з метою розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах.

8 жовтня Білий дім офіційно заявив, що відмовляється співпрацювати з Палатою представників у розслідуванні щодо імпічменту президента США.

Раніше свідчення американським парламентаріям надав колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер. Послу США в Європейському Союзі Гордону Сондленду адміністрація Трампа заборонила давати свідчення у справі про імпічмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-