Держсекретаря США закликають захистити Йованович

Держсекретаря США закликають захистити Йованович

Документ
Укрінформ
Двадцять сім колишніх чиновників національної безпеки США закликали держсекретаря Майка Помпео захистити і підтримати колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

Про це йдеться у відкритому листі ексчиновників до Майка Помпео, повідомляє CNN.

"Посол Йованович заслуговує на вашу постійну підтримку, як і інші професійні дипломати, які можуть потрапити у пастку в майбутньому розслідуванні Конгресу і процесі імпічменту", - йдеться у листі.

Підписанти зазначили, що особливо стурбовані повідомленням президента Трампа про те, що "вона (Йованович - ред.) пройде через деякі речі", оскільки такі висловлювання можуть трактуватися як загроза.

"Всі працівники департаменту - співробітники дипломатичної служби, цивільні співробітники та політичні призначенці - мають знати, що ви прикриваєте їхні спини у боротьбі з образливими політичними атаками і наклепом", - підкреслили підписанти.

Під відкритим листом підписалися такі ексчиновники, як колишній заступник держсекретаря і колишній заступник радника з національної безпеки Тоні Блінкен; заступник міністра оборони з питань політики і колишній посол США у Туреччині Ерік Едельман; колишній заступник державного секретаря з політичних питань і колишній посол у НАТО Ніколас Бернс; і Джейк Салліван, колишній радник з національної безпеки ексвіцепрезидента Джо Байдена.

Читайте також: Йованович перед Конгресом заперечила звинувачення Луценка і Джуліані

Як повідомлялося, 11 жовтня колишня глава американського посольства в Україні Марі Йованович давала свідчення на слуханнях у Палаті представників у справі імпічменту президента США Дональда Трампа. Зокрема, вона повідомила, що президент особисто вимагав її звільнення з Держдепартаменту США і "розгорнув кампанію" проти неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-