Переговори з Албанією і Північною Македонією щодо ЄС стартують наступного тижня

Переговори з Албанією і Північною Македонією щодо ЄС стартують наступного тижня

Укрінформ
Рада міністрів ЄС із загальних справ, яка відбудеться 15 жовтня в Люксембурзі, розгляне питання щодо початку переговорів про входження до Євросоюзу Албанії та Північної Македонії.

Про це розповів високопоставлений представник Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рада ЄС розгляне питання розширення та процес стабілізації та асоціації країн Західних Балкан, з наголосом на Албанію та Північну Македонію. Ця дискусія буде проведена у розвиток висновків Ради ЄС від 18 червня цього року, яка відбулася за Румунського головування та відклала прийняття такого рішення для його додаткового ґрунтовного розгляду, щоб повернутися до нього не пізніше жовтня 2019 року", - сказав представник ЄС.

Читайте також: Північна Македонія може бути в НАТО вже до кінця року – Помпео

Він нагадав, що Рада ЄС узяла до відома рекомендації Єврокомісії щодо початку переговорів про входження з обома країнами, і ці рекомендації були зроблені на основі позитивної оцінки прогресу обох країн у демократичному розвитку та у виконанні умов, необхідних для початку таких переговорів. До того ж, Фінляндія, яка зараз очолює головування в Європейській Раді, готова сприяти досягненню консенсусу та початку переговорів щодо входження до ЄС Албанії та Північної Македонії. 

Читайте також: Чорногорія підтримала євроатлантичні прагнення Північної Македонії

"Це питання, тобто питання розширення, обговорювалося на рівні Ради постійних представників. Не має сенсу заглиблюватися у позицію окремих країн-членів, адже це стосується предмету переговорів. Таке обговорення є необхідним для того, щоб досягти згоди та розпочати переговори", - зазначив високопоставлений представник ЄС. 

Нагадаємо: Північна Македонія планує уже цього року стати 30-им членом НАТО. Очікується також, що незабаром розпочнуться перемовини про вступ країни до ЄС, адже статус кандидата держава отримала ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-