Суд не зобов'язав Джонсона просити ЄС відтермінувати Brexit

Суд не зобов'язав Джонсона просити ЄС відтермінувати Brexit

Укрінформ
Вищий цивільний суд Шотландії відмовив групі противників виходу Великої Британії з ЄС в ухваленні рішення, яке б зобов'язало прем'єр-міністра Бориса Джонсона просити ЄС відтермінувати Brexit, якщо до 19 жовтня британський парламент не схвалить угоду щодо Brexit.

Про це повідомляє The Guardian.

"Лорд Пентланд, який засідає у Вищому цивільному суді в Единбурзі, відхилив позов про зобов'язання прем'єр-міністра просити відстрочки (Brexit — ред.), якщо угода (з ЄС — ред.) не буде схвалена Палатою громад цього місяця", - йдеться у повідомленні.

Мотивуючи своє рішення, суддя вказав на те, що минулої п'ятниці уряд Великої Британії заявив у іншій справі, що Джонсон напише листа лідерам ЄС з проханням відтермінувати Brexit, якщо до 19 жовтня угода з Брюсселем про вихід країни з Євросоюзу не буде схвалена у парламенті.

Читайте також: Джонсон звернеться до Верховного суду для проведення Brexit без угоди з ЄС

Раніше Джонсон зробив Європейському Союзу"останню пропозицію" щодо виходу Великої Британії зі складу спільноти, яка не передбачає жодного контролю на кордоні між членом ЄС Ірландією та Північною Ірландією, що є частиною Великої Британії. В Єврокомісії ж відповіли, що пропозиції Джонсона не дають підстав для завершення переговорів про Brexit.

Читайте також: Макрон сказав, коли Євросоюз прийме рішення щодо Brexit-угоди

Як відомо, Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон заявляв, що має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-