Джонсон попросить ЄС відкласти Brexit, якщо до 19 жовтня не буде угоди

Джонсон попросить ЄС відкласти Brexit, якщо до 19 жовтня не буде угоди

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попросить Євросоюз відтермінувати Brexit, якщо Лондон до 19 жовтня не досягне нової угоди з Брюсселем щодо виходу країни з блоку.

Про це повідомляє Independent із посиланням на документи у шотландському суді.

"Борис Джонсон погодився, що проситиме продовжити дію статті 50 (Угоди про ЄС — ред.), якщо він до 19 жовтня не зможе досягнути нової угоди щодо Brexit з ЄС", - йдеться у повідомленні.

За повідомленнями BBC, бізнесмен Дейл Вінс, королівський адвокат Джо Могам і член парламенту від Шотландської національної партії Джоанна Черрі, звернулися в Сесійного суду Шотландії з проханням з'ясувати, чи має прем'єр-міністр Борис Джонсон підкорятися ухваленому членами палати громад у вересні закону про продовження термінів Brexit, якщо британський парламент не погодить нової угоди до 19 жовтня 2019 року. А також, які заходи можна застосувати до Джонсона, якщо він все ж вдасться до «жорсткого» Brexit.

Згідно з поданими до суду документами британського уряду, Джонсон надішле листа керівництву Євросоюзу з проханням відтермінувати Brexit, попри те, що він неоднаразово заявляв, що Британія залишить блок 31 жовтня з або без угоди.

Читайте також: Європарламент відхилив "останню пропозицію" Джонсона щодо Brexit

Раніше британські ЗМІ повідомили, що європейські чиновники готові всупереч позиції голови уряду Британії Бориса Джонсона схвалити чергове відтермінування виходу Великої Британії зі складу ЄС до Нового року.

Як відомо, Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон заявляв, що має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-