ЄС готовий знехтувати вимогами Джонсона та відтермінувати Brexit - ЗМІ

ЄС готовий знехтувати вимогами Джонсона та відтермінувати Brexit - ЗМІ

Укрінформ
Європейські чиновники готові всупереч позиції голови уряду Британії Бориса Джонсона схвалити чергове відтермінування виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС (Brexit) до Нового року.

Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на джерела.

"Лідери ЄС готові знехтувати вимогами Бориса Джонсона та схвалити відтермінування Brexit на три місяці, навіть якщо британський прем'єр не проситиме цього", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до закону проти виходу з ЄС без угоди, прийнятого парламентом минулого місяця, голова британського уряду має цього місяця поїхати на саміт до Брюсселля та попросити ЄС відтермінувати Brexit до Нового року, якщо до 31 жовтня сторони не домовляться про угоду щодо врегульованого виходу країни з ЄС.

Сам Джонсон до цього часу заявляв, що не проситиме чергового відтермінування Brexit. При цьому, з'являлися повідомлення, що він може взагалі не поїхати на саміт ЄС 17-18 жовтня.

Нещодавно з'явилося припущення, що офіційний запит від Британії з проханням про відтермінування Brexit не обов'язково має бути підписаний самим Джонсоном.

"Нам байдуже, хто це зробить, прем'єр-міністр чи інший представник виконавчої влади", - сказало джерело у ЄС.

Читайте також: Британський уряд оголосив нові пропозиції щодо угоди з Євросоюзом

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв не проводити жодних перевірок на кордоні між Республікою Ірландією та Північною Ірландією в рамках плану уникнення жорсткого кордону. Уряд Британії передав Брюсселю неофіційні документи, що стосуються умов Brexit. У них пропонується створити “центри митного оформлення” по обидва боки кордону, аби уникнути необхідності перевірок при його перетині.

Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-