Британський уряд оголосив нові пропозиції щодо угоди з Євросоюзом

Британський уряд оголосив нові пропозиції щодо угоди з Євросоюзом

Укрінформ
Уряд Великої Британії оприлюднив нові пропозиції щодо угоди з ЄС щодо Brexit, включаючи плани стосовно майбутнього ірландського кордону.

Про це повідомляє BBC.

План, викладений на семи сторінках, передбачає, що Північна Ірландія залишиться у складі єдиного європейського ринку, але вийде з митного союзу, що призведе до запровадження перевірок на кордоні.

Читайте також: Джонсон поставив ЄС ультиматум щодо Brexit

Згідно з документом, Асамблея Північної Ірландії повинна спочатку затвердити ці домовленості, а потім кожні чотири роки голосувати за їхнє продовження.

В Європейській комісії відзначили певний прогрес, наголосивши, втім, що «проблеми» залишаються. 

Новий план не «повністю відповідає узгодженим цілям страхувального плану» з точки зору захисту єдиного європейського ринку, миру в Північній Ірландії і підтримки економічного співробітництва з Республікою Ірландія, зазначив прем'єр-міністр Республіки Ірландія Лео Варадкар.

Читайте також: Brexit: Джонсон пішов на компроміс

Нагадаємо: голова уряду Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв не проводити жодних перевірок на кордоні між Республікою Ірландією та Північною Ірландією в рамках плану уникнення жорсткого кордону. Уряд Британії передав Брюсселю неофіційні документи, що стосуються умов Brexit. У них пропонується створити “центри митного оформлення” по обидва боки кордону, аби уникнути необхідності перевірок при його перетині.

Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-