Джонсон поставив ЄС ультиматум щодо Brexit

Джонсон поставив ЄС ультиматум щодо Brexit

Укрінформ
Глава уряду Великої Британії Борис Джонсон зробив останню пропозицію ЄС щодо Brexit. 

У разі, якщо чиновники ЄС не приймуть цей варіант, Джонсон погрожує взагалі вийти з переговорного процесу та готуватися до виходу з ЄС без угоди, повідомляє Daily Mail.

"Посланець для перемовин з ЄС Бориса Джонсона сьогодні доставив у Брюссель довгоочікувану угоду Brexit, прем'єр-міністр Британії закликав чиновників ЄС бути виваженими розглядаючи документ", - йдеться у повідомленні. Погоджений урядом Британії текст угоди був переданий разом з листом-зверненням до голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера з закликом піти на "розумний компроміс".

Водночас Джонсон попередив, що може взагалі вийти з переговорів, якщо ЄС відкине цей варіант угоди, та готуватиме вихід зі спільноти без угоди 31 жовтня. Джонсон може навіть бойкотувати саміт ЄС у цьому місяці, якщо Брюссель відмовиться розглядати запропоновану угоду.

У проєкті угоди взагалі оминається питання ірландського backstop.

Як повідомлялося, Велика Британія передала Брюсселю неофіційні документи, що стосуються умов Brexit. У них пропонується створити “центри митного оформлення” по обидва боки кордону, аби уникнути необхідності перевірок при його перетині.

Читайте також: Brexit: Джонсон пішов на компроміс

Згодом Джонсон заявив, що детальні плани щодо Brexit оприлюднить чиновникам ЄС до четверга цього тижня, включаючи й заходи щодо уникнення жорсткого кордону на острові Ірландія - так званий backstop.

Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Фото: Andrew Parsons, thetimes.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-