Керівник розвідки США свідчитиме у Конгресі щодо розмови Трампа й Зеленського

Керівник розвідки США свідчитиме у Конгресі щодо розмови Трампа й Зеленського

Укрінформ
Виконувач обов’язків директора Національної розвідки США Джозеф Магвайр свідчитиме 26 вересня у Конгресі США щодо розгляду скарги інформатора стосовно розмови президентів Дональда Трампа і Володимира Зеленського.

Про це повідомляє CNN.

“Магвайр повинен дати свідчення перед комітетом з питань розвідки Палати представників у четвер вранці (за місцевим часом - ред.) щодо скарги”, - йдеться у повідомленні.

Після цього він та головний інспектор розвідувальної спільноти Майкл Аткінсон виступлять перед комітетом із розвідки Сенату на закритому засіданні.

Також перед Конгресом виступить неназваний представник розвідки США, який написав скаргу своєму керівництву на "неприпустиму" пропозицію президента Трампа під час його розмови з Володимиром Зеленським.

Читайте також: Скаргу щодо розмови Трампа із Зеленським можуть опублікувати у четвер

Як повідомлялося, минулого тижня ЗМІ поінформували про скаргу "викривача" з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що під час розмови Трампа з "іноземним лідером" (якого потім встановили як Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму "пропозицію".

Білий дім у середу під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між президентами України і США, яка підтвердила, що Трамп звертався із проханням розібратися у ситуації з розслідуванням щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Пізніше стало відомо, щоавтор скарги погодився свідчити перед Конгресом. Зустріч може відбутися за умови, якщо в.о. директора Національної розвідки Джозеф Магвайр (ставленик Трампа) дозволить юридичному раднику "викривача" отримати відповідний ступінь допуску до секретної інформації, щоби він міг надавати допомогу своєму клієнту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-