Викривач

Викривач "неприпустимої" пропозиції Трампа Зеленському прийде в Конгрес США

Укрінформ
Неназваний представник розвідки США, який написав скаргу своєму керівництву на "неприпустиму" пропозицію президента Трампа під час його розмови з Володимиром Зеленським, погодився свідчити перед Конгресом.

Про це повідомив у середу телеканал CNN, який ознайомився з відповідним листуванням.

"Анонімний викривач, який подав скаргу генеральному інспектору розвідувальної спільноти щодо поведінки президента Дональда Трампа, попередньо погодився зустрітися із законодавцями в Конгресі", - зазначається в повідомленні. 

Як уточнюється, зустріч може відбутися за умови, якщо в.о. директора Національної розвідки Джозеф Магуайєр (ставленик Д.Трампа) дозволить юридичному раднику "викривача" отримати відповідний ступінь допуску до секретної інформації, щоби він міг надавати допомогу своєму клієнту. 

Читайте також: Скандальна розмова Трампа й Зеленського. Переклад українською

У цьому зв'язку голова Розвідувального комітету Палати представників Адам Шифф написав офіційного листа Магуайєру з відповідним запитом.

"Це обґрунтоване прохання, яке Комітет рішуче підтримує й очікує, що ваш офіс забезпечить це в невідкладному порядку", - написав у листі конгресмен Шифф.

Нагадаємо: минулого тижня ЗМІ повідомили про скаргу "викривача" з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, повідомив своєму керівництву, що під час розмови Трампа з іншим "іноземним лідером" (якого потім встановили як Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму "пропозицію".

Читайте також: Мінʼюст США не побачив підстав розслідувати розмову Трампа й Зеленського

Білий дім у середу під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між президентами України і США, яка підтвердила, що Дональд Трамп звертався із проханням провести розслідування проти родини Байденів в Україні в період нової президентської кампанії в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-